PO: Reiskostenvergoeding bij OOP met lesgevende taken!

Omschrijving Hub

In de CAO PO is een regeling dat Onderwijsondersteunend Personeel (OOP) met lesgevende taken 10 maanden reiskostenvergoeding mogen ontvangen. Om dit te regelen moeten twee parameters worden gevuld bij de medewerker, namelijk:

 • LC 714 Reiskosten woon werk verkeer, parameter “Medewerker lesgevende taken”
 • LC 714 Reiskosten woon werk verkeer, parameter “Type functieschaal medewerker”

Hiervoor zijn twee hubs ingericht, die bij OOP’ers met lesgevende taken de beide parameters activeren. Deze vind je onderaan de topic.

Sjablonen

Er zijn een aantal GetConnectoren nodig, namelijk:

 • IJK_HubBI_Looncomponent_714_Lesgevende_Taken; deze GetConnector bevat gegevens over de parameter “Medewerker lesgevende taken”.
 • IJK_HubBI_Looncomponent_714_Type_Functie; deze GetConnector bevat gegevens over de parameter “Type functieschaal medewerker”.
 • IJK_HubBI_Looncomponent_714_Functies; deze GetConnector bevat gegevens van medewerkers met de functies van OOP’er met lesgevende taken.

Er zijn daarnaast twee Hubs nodig voor het activeren van de parameters, namelijk:

 • Reiskosten OOP met lesgevende taken (parameter lesgevende taken)
 • Reiskosten OOP met lesgevende taken (parameter type functie)

Ook de GetConnectoren vind je onderaan de topic.

Hoe gebruik ik een Hub sjabloon?

Om een sjabloon in jouw HubBI omgeving te gebruiken ga je naar het menu “Hubs” en klik je op “Toevoegen”, vervolgens kies je voor "Importeren’.

Vervolgens sleep je het .hub bestand in het kader om hem te importeren.

Inrichting

Importeer eerst de GetConnectoren in de Profit omgeving en controleer een aantal gegevens.

 • GetConnector ‘IJK_HubBI_Looncomponent_714_Functies’: de functiegroep behorend bij de OOP functies met lesgevende taken. Bij de functies van de werkgever kan worden gevonden welke functies worden verstaan onder OOP met lesgevende taken. Wij hebben ervoor gekozen om deze functiegroep OOP-M te noemen, maar het kan zijn dat dit bij jullie anders is.
 • GetConnector ‘IJK_HubBI_Looncomponent_714_Lesgevende_Taken’: de parameters die wordt opgehaald voor lesgevende taken behorend bij dit looncomponent.
 • GetConnector ‘IJK_HubBI_Looncomponent_714_Type_Functie’: de parameters die wordt opgehaald voor type functie behorend bij dit looncomponent.

De parameters die je nodig hebt, hebben waarschijnlijk dezelfde nummers als in de GetConnectoren en Hubs al zijn ingebouwd, maar controleer dit altijd even. Mocht je twijfelen over de functies en/of parameters, kun je dit navragen via info@hubbi.nl.

De geïmporteerde GetConnectoren voeg je toe aan de AppConnector ‘IJK HubBI Outsourcing’. Voeg ook de UpdateConnector ‘HrVarValue’ toe aan de AppConnector, mocht dit nog niet zijn gebeurd.

Vervolgens importeer je de Hubs zoals hierboven staat beschreven.

 • Doel: kies bij UpdateConnector voor ‘HrVarValue’.
 • Bronnen: gebruik hier altijd de GetConnector ‘IJK_HubBI_Looncomponent_714_Functies’ in combinatie met één van de andere twee GetConnectoren. Vervolgens voeg je bij een van deze twee GetConnectoren de relatie toe op basis van ‘Medewerker’.
 • Bronnen – Filters: stel hier het volgende filter in, namelijk Parameter is leeg.
 • Mapping: zorg voor de volgende instellingen bij de Hub “Reiskosten OOP met lesgevende taken (parameter lesgevende taken)”
 1. HrVarValue: methode is toevoegen
 2. Begindatum: wordt 1-op-1 overgenomen van bron ‘IJK_HubBI_Looncomponent_714_Functies’ en bronveld ‘Begindatum functie’
 3. Medewerker: wordt 1-op-1 overgenomen van bron ‘IJK_HubBI_Looncomponent_714_Functies’ en bronveld ‘Medewerker’
 4. Parameter: vaste waarde met het nummer van de parameter
 5. Toepassing: vaste waarde ‘Toepassen bij alle dienstverbanden’
 6. Waarde: vaste waarde ‘Ja’

Bij de Hub “Reiskosten OOP met lesgevende taken (parameter type functie)” gelden bovenstaande instellingen, maar wordt ‘waarde’ gevuld met de vaste waarde ‘LB’.

Let er op dat je de eerste keer dat je deze Hubs draait, de begindatum instelt op 1 januari van het huidige jaar. Dit doe je zodat niet met terugwerkende kracht, jaar overschrijdende wijzigingen zijn die van invloed kunnen zijn op de salarisverwerking. Nadat voor deze medewerkers de parameters zijn aangemaakt, wijzig je de begindatum naar ‘begindatum functie’ zoals hierboven staat. Op die manier wordt voor nieuwe medewerkers direct na registratie de juiste looncomponenten vastgelegd.

Testen

Test de hub eerst even voor een aantal medewerkers en op een testomgeving voordat je deze op productie aanzet.

Tip: mocht je toch op productie moeten testen dan kun je bij het tabblad “Bronnen” de “Filters” gebruiken om bijvoorbeeld één medewerker te selecteren. Zo kun je makkelijk kleinschalig testen.

Wil je filteren op meerdere personeelsnummers dan kun je deze toevoegen met ; ertussen.

Aan de slag! Download hier je bestanden :hubbi_right_2_:

a78f1843-cad4-473a-8c1b-794a99cdefca_2-6-2023.hub (9,4 KB)
e2a31b04-b802-49b1-b0b2-c903cd31bebd_2-6-2023.hub (9,4 KB)
IJK_HubBI_Looncomponent_ 714_Type_Functie.gcn (4,7 KB)
IJK_HubBI_Looncomponent_714_Functies.gcn (5,8 KB)
IJK_HubBI_Looncomponent_ 714_Lesgevende_Taken.gcn (4,8 KB)