Updaten status sollicitatie - bij acties vanuit sollicitant stamkaart

AFAS werkt met statussen op sollicitant niveau en niet op sollicitatie niveau. Dit zorgt voor problemen wanneer sollicitanten meerdere keren solliciteren, omdat de sollicitant dan niet te volgen is. Door in AFAS een extra dossieritem in te richten en daarna HubBI in te zetten kan de status op sollicitatie niveau gewijzigd worden.

Inrichting in AFAS
Om dit op te lossen moet er na iedere actie op de stamkaart een dossieritem opgestart worden. Bijvoorbeeld bij het vastleggen van een contactmoment, start je in de workflow een nieuw type dossieritem op ‚Äėstatus sollicitatie‚Äô.

Type dossieritem: status sollicitatie
Bestemming: sollicitant en sollicitatie verplicht
Geen workflow noodzakelijk
Vrij veld aanmaken ‚ÄėStatus sollicitatie‚Äô (tabel) deze koppelen met de ‚Äėstatus sollicitatie‚Äô tabel die gebruikt wordt bij de sollicitaties.

Bij het vastleggen van een contactmoment start je het dossieritem op en neem je een vaste waarde vanuit de tabel over. Deze waarde wordt vervolgens in de hub gebruikt.

Inrichting HubBI
Om de status vervolgens op sollicitatie niveau terug te schrijven, wordt met HubBI gewerkt. Hiervoor zijn 2 getconnectoren ingericht:

Getconnector 1: HubBI_wijzigen_status_sollicitatie_alle_regels
Getconnector 2: HubBI_wijzigen_status_sollicitatie
HubBI_Wijzigen_Status_Sollicitatie.gcn (16,3 KB)
HubBI_Wijzigen_Status_Sollicitatie_alle_regels.gcn (16,3 KB)

De eerste getconnector haalt alle dossieritems op, maar je wilt dat alleen de laatste status wordt gebruikt om te updaten. Daarom wordt in getconnector 2, verdicht op de de maximale waarde.

In de getconnectoren moet nog correct gefilterd worden op het type dossieritem en eventuele kenmerken. De filtering staat op ‚Äėgisteren‚Äô en ‚Äėvandaag‚Äô, zodat HubBI alles wijzigt wat de afgelopen 2 dagen is gemuteerd, zodat de performance van HubBI goed blijft.

De Hub loopt idealiter iedere minuut, hiervoor moet je de hub een aantal keer kopi√ęren en in een treintje laten afgaan, omdat HubBI de minuut trigger niet meer ondersteund.
Wijzigen status sollicitatie.hub (11,5 KB)

Ondersteunende afbeelding

2 likes